sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Tour de Sweater -kooste

Vielä kerran pitää hehkuttaa viime talven Tour de Sweater -haastetta, jossa tavoitteena oli neuloa vähintään yksi paita kuukaudessa ja mahdollisimman paljon lankaa (metrejä). Tämä hullutus oli varmaan saanut varmaan inspiraationsa sukkaneulontakilpailuista kuten Tour de Sock, Sock Madness (ks. Ravelry) ja  Sukka-Finlandia.

Tour de Sweater oli vähän erilainen haaste ja siihen oli ihan pakko lähteä mukaan, koska ajatus paidan neulomisesta joka kuukausi kuulosti aivan mahdottomalta tehtävältä. Valitinkin ennen kisaa, että minä en koskaan saa neulottua paitaa kuukaudessa. Olin juuri ennen haasteen alkamista saanut valmiiksi luotolaisen, jonka tekemiseen minulta meni vuosi, joten luulin, että tiedän, mistä puhun. No, Tour päättyi maaliskuussa ja ihmeekseni sain todeta, että pääsin tavoitteeseen ja vähän ylikin. Oho.

Haaste oli tosi mukava siinä mielessä, että siinä jokainen sai valita töihinsä haluamansa ohjeen ja langan. Tämä varmisti, että jokainen saa itselle/lahjaksi sopivaa päällepantavaa, Ainoana ohjenuorana oli jokaiselle kuukaudelle valittu teema, joiden mukaisista töistä sai lisäpisteitä ja jotka olivat seuraavat:
  • lokakuu: neulotaan ohuemmasta tai paksummasta langasta kuin normaalisti
  • marraskuu: lahja
  • joulukuu: pitsi (myös ylimääräinen haaste: ruma joulupaita)
  • tammikuu: raidat
  • helmikuu: helmet
  • maaliskuu: ohje Ravelryn suosikkien viimeiseltä (vanhimmalta) sivulta




Tässäpä olivat minun Tour de Sweater aikaansaannokseni, joiden tarkat ohje- ja lankatiedot löytyvät Ravelryn projektisivuilta:
  1. Kanervateltta. Paita, jossa oli ihana lanka, mutta kamala malli. Purkuun meni. :(
  2. No Strigidae. Paita pöllöpaidan ohjeella ilman pöllöjä samalla langalla kuin edellisessä. Ei tullut hyvä tästäkään. Taitaa mennä vielä kerran purkuun.
  3. Lahjaksiko. Hitofude-ohjeella pitsinuttu äidille joululahjaksi.
  4. Tulipitsi. Samaisella Hitofude-ohjeella pitsinuttu ihan itselle. 
  5. Sinä olet aurinko. Flax-ohjeella raitainen kesätunika puuvilla-merinosta. 
  6. Princessy. Juhlabolero vanhojen tanssiin nuorelle ystävälle.
  7. Helmipöllöjä. Pöllöllinen pöllöpaita, jossa on puuhelmiä pöllöjen silminä.
  8. Forestress's Flax. Metsäinen paita suosikkien vanhimmalta sivulta (luotto-ohje Flax).
Kaiken kaikkiaan hanke oli minulla noususuuntainen. Alkusyksyllä tehdyt työt eivät oikein onnistuneet, mutta sitten alkoi kulkea. Vaatekaappiin tuli tosi monta käyttökelpoista vaatekappaletta lisää, joista olen saanut nautiskella sopivien säiden salliessa. Kun haastoi vielä itsensä neulenopeudessa ja onnistui siinä, niin onnistumisen tunne energisoi yhä parempiin suorituksiin. Tahti oli juuri sopiva siihen, että homma alkoi maistua vähän puulta vasta ihan viimeisen kuukauden aikana. Sitten alkoikin tehdä mieli kaikkea muuta kuin paitoja. Mutta se onkin toinen tarina.

4 kommenttia:

  1. Vautsi wau, mikä neulekone! Upeita neuleita.
    Kiva, kun jätit merkin käynnistäsi blogissani.

    VastaaPoista
  2. Wau, mikä määrä upeita neuleita! Hattua nosta, että olet aina kuukaudessa saanut puseron valmiiksi! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edelleen olen itsekin hieman hämilläni, että sain kaikki nämä tehtyä. Mutta ilmeisesti sitä ihminen pystyy aikamoisiin suorituksiin, kun tekee päätöksen, mutta ei pyri tavoitetta kohti liian tiukkapiposesti. ;-)

      Poista

Haluan varmistaa, että yksikään kommentti ei jää minulta lukematta, joten kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos kommentista ja kärsivällisyydestä!